De bigamist – Rona Halsall

Titel: De bigamist
Auteur: Rona Halsall
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789021047621
Verschijningsdatum: Juni 2024
Aantal pagina’s: 304
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

De bigamist geschreven door Rona Halsall is een bijzondere thriller waarbij de auteur jou verrast met plottwist na plottwist. Telkens als je denkt te weten hoe het verhaal in elkaar zit word je weer verrast waardoor het verhaal weer een totaal andere kant op gaat. Je leest het verhaal grotendeels vanuit Emma, maar later komen er nog een paar perspectieven aan bod. In het begin krijg je veel informatie tot je, maar zodra je dat punt voorbij bent is het moeilijk om het boek nog weg te leggen. Een aanrader mocht je even willen verdwijnen in dit bizarre boek die vol zit met plottwists.

In ‘De bigamist’ volg je verhaal van Emma, je leert haar eerst kennen in een proloog waarin ze erachter komt dat haar man Sam een dubbelleven lijdt. Vervolgens leer je haar verleden een beetje kennen en hoe hun relatie tot stand is gekomen. Algauw blijkt dat er iets spannends aan zit te komen, je merkt de spanning die Emma op den duur met zich meedraagt, er is iets gaande, er klopt iets niet, maar wat? Het blijkt dat Sam niet is wie hij zegt dat hij is, maar je komt er algauw achter dat Emma zelf ook niet helemaal eerlijk is geweest. De vele leugens zorgen er voor dat je aan het boek gekluisterd zit tot aan de laatste bladzijde.

Al vanaf het begin had ik al zo’n vermoeden hoe het verhaal zou gaan verlopen en toch blijkt het verhaal heel anders te verlopen dan je verwacht. De bizarre plottwist die telkens terugkomen zijn dan ook een leuke toevoeging aan het verhaal. Het brengt de lezer samen met het hoofdpersonage op een verkeerd spoor.

Het blijft het gehele boek spannend, wie of wat is nou de daadwerkelijke dader, wie heeft nou de grootste leugens vertelt? Af en toe ging het verhaal voor mij wel wat snel, net alsof ik een paar hoofdstukken had overgeslagen. Maar dat mocht de leespret niet drukken, ik heb erg genoten van dit verhaal, eentje waarbij je tijdens het lezen maar blijft nadenken over hoe het verhaal zal eindigen. En het einde heeft de auteur erg goed weten neer te zetten. Voor mij was dit een eerste kennismaking met het schrijfwerk van Rona Halsall die smaakt naar meer.

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn.

Plaats een reactie