Verknipt – Sandra J. Paul

Titel: Verknipt
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgeverij: 
Hamley Books
ISBN:
 9789464510607
Verschijningsdatum: September 2022
Aantal pagina’s: 380
Uitvoering: Paperback
Serie:
 Nee

Verknipt geschreven door Sandra J. Paul is opnieuw een verhaal die bij je weet binnen te dringen. Zoals we van deze schrijfster gewend zijn, kruipt zij in je hoofd met haar psychologische thrillers. En zo ook met dit verhaal, in het begin verloopt het verhaal wat traag maar zodra je eenmaal met een vaart het verhaal in wordt getrokken kun je niet meer stoppen met lezen en weet de schrijfster jou meerdere malen te verrassen met bizarre wendingen.

In ’Verknipt’ volgen we het verhaal van Zoey, zij heeft een roofoverval meegemaakt waar mee ze haar ongeboren kind is verloren. Hierdoor lijdt ze aan een heftige depressie, wat als gevolg heeft dat haar man Philip zich van haar vervreemdt. Zoey weet op den duur niet meer waar ze het zoeken moet, totdat ze Vivian ontmoet. Zij geeft haar moed om het goede terug te vinden in het leven. Totdat haar man haar buiten huis zet en ze het zelf maar uit moet zoeken. Ze doet haar best om alles zo goed mogelijk te regelen, maar tijdens dit proces geraakt ze alleen maar dieper in haar duistere depressie.

Het verhaal zelf klinkt op zichzelf wat saai, maar met de verhalen van Sandra J. Paul weet je van tevoren al dat haar verhalen altijd een bijzondere twist hebben. Zo ook dit verhaal, waarin je in het begin van het verhaal wat aan de personages moet wennen en er rustig aan achter komt wat er precies is gebeurd met Zoey en haar ongeboren kind. Wordt dat verhaal vanaf deel twee met een sneltreinvaart vervolgt.

Dit verhaal kruipt bij je binnen en laat jou meerdere keren versteld staan. Het is bizar op wat voor manier Zoey met haar leven omgaat. Aan de ene kant krijg je medelijden met haar, maar gaandeweg het verhaal veranderd dit. Je krijgt een vermoeden hoe het verhaal zal aflopen. En dat vermoeden klopte op zich wel, maar laat jou alsnog keihard verrassen met een hele andere wending. En dat zul je echt zelf moeten ontdekken, want voor je het weet geef je al te veel spoilers vrij.

Sandra J. Paul weet jou vaak op het verkeerde spoor te brengen met haar verhalen. Dat is ook waarom ze zo goed zijn. Je wilt als lezer weten hoe het verhaal gaat eindigen. En dit einde zie je totaal niet aankomen, het is duister maar ook heel triest als je er goed over na gaat denken. Een mustread als je het mij vraagt! Ik kijk nu alweer uit naar de volgende psychologische thriller van deze fantastische auteur.

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn.

Plaats een reactie