Villa Algarve – Linda van Rijn

Titel: Villa Algarve
Auteur: Linda van Rijn
Uitgeverij:
 Marmer
ISBN:
 9789460686238
Verschijningsdatum: Mei 2023
Aantal pagina’s: 
288
Uitvoering: Paperback
Serie:
 Nee

Villa Algarve geschreven door Linda van Rijn is een vlot geschreven verhaal waar je je in de prachtige grotten en rotsen waant van Algarve. Wat in het begin een beetje lijkt op een feelgood, blijkt al snel te veranderen in een thriller die je maar moeilijk weg kunt leggen. Een aanrader voor tijdens een warme zomerse dag.

In ‘Villa Algarve’ volg je het verhaal van Isabelle van Duren. Ze vertrekt met haar vriendin Sanne voor een vakantie aan de Portugese Algarve. Ze zijn allebei single en absoluut niet op zoek naar de liefde. Ze genieten dan ook volop met zijn tweeën van de vakantie. Het heerlijke eten en de prachtige stranden weten ze goed te vinden. Maar dan ontmoet Isabelle de knappe surfer Victor die haar vakantie helemaal op zijn kop zet. Ondanks dat ze niet op zoek is naar een relatie, geniet ze juist volop van zijn aandacht. Een jaar later komt ze terug naar Algarve met haar nieuwe liefde om nogmaals te genieten van de prachtige rotsen, maar daar gaan meer geheimen schuil dan ze dacht. Geheimen die ze liever nooit te weten was gekomen.

Dit verhaal voelde in het begin heel erg aan als een mooie liefdesroman, maar zodra het einde van deel een naderde bleek dit toch meer richting een thriller te gaan. In het tweede deel keer je na een jaar terug om nogmaals te genieten van de prachtige stranden en rotsen. De schrijfster heeft een hele mooie en beeldende schrijfstijl waardoor het voelt alsof je zelf in de kano zit en tussen de prachtige omgeving vaart.

En die beeldende schrijfstijl weet ze niet alleen goed neer te zetten vanwege de omgeving. Ook de personages weet de schrijfster heel goed neer te zetten, waardoor je ze goed leert kennen. Maar daarmee weet ze je ook vaak op het verkeerde spoor te zetten.

Doordat het boek is onderverdeeld in twee delen, kom je in het eerste deel al veel te weten over de hoofdpersonages. Wanneer je vervolgens in het tweede deel een jaar later terugkomt in Algarve voelt het als lezer ook als thuiskomen. Ondanks dat het een thriller is, vond ik het af en toe ook best ontroerend. Dit boek houdt je in zijn macht tot aan de laatste bladzijde, waardoor het moeilijk is om het boek weg te leggen.

Dit boek is perfect om tussendoor te lezen of om mee te nemen op vakantie. Verwacht geen mega spannende thriller, maar meer eentje die op een luchtige manier steeds iets spannender wordt. Ondanks dat dit soort boeken redelijk voorspelbaar zijn, zijn het wel heerlijke verhalen om te lezen. Ik ben dan ook alweer benieuwd naar het volgende verhaal van Linda van Rijn.

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn.

Plaats een reactie