Voet op eigen bodem – Vannessa Thuyns

Titel: Voet op eigen bodem
Auteur: Vannessa Thuyns
Uitgeverij: VBK Media
ISBN: 9789032520342
Verschijningsdatum: Juni 2023
Aantal pagina’s: 304
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

Voet op eigen bodem geschreven door Vannessa Thuyns is weer zo’n verhaal die jou het echte feelgood gevoel geeft. Het is een prachtig verhaal over het terugvinden van jezelf, maar ook het onverwachts vinden van de liefde. Vannessa weet weer een aantal mooie thema’s aan dit boek toe te voegen, waardoor het verhaal levensecht op je overkomt. Het hoofdpersonage Cat is een sterke vrouw, waar je een zwak voor zult krijgen tijdens het lezen. En dat doet zij niet als enige. Een aanrader voor iedere feelgood liefhebber!

In ‘Voet op eigen bodem’ volg je het verhaal van Cat, zij is volop aan het genieten van al haar reizen. Maar dan wordt ze noodgedwongen teruggestuurd naar huis om haar vader te ondersteunen na zijn hartoperatie. Gelukkig heeft haar vriendin Lieke (die een professional is in het regelen van alles) een baan als oppas en een slaapplek voor haar geregeld bij haar vrienden Menno en Viv. Dat klinkt allemaal fantastisch, maar het blijkt een pittige baan te zijn, waarbij de ouders alleen maar lijken te ruziën en de kinderen totaal niet naar haar luisteren en eentje zelfs niet eens wil praten. Daarnaast heeft ze niet zo’n goede band met haar vader, waardoor de ziekenhuisbezoeken ook niet de leukste uitjes zijn. Het enige lichtpuntje lijkt Bastiaan Brandt te zijn, die werkzaam is als kinderarts in hetzelfde ziekenhuis. Lukt het Cat om haar hoofd boven water te houden of vlucht ze met het eerste beste vliegtuig er weer vandoor?

Een boek waarin je veel personages leert kennen, maar die toch allemaal hun eigen kleine rol lijken te krijgen. In het begin moest ik even wennen aan de drukte tussen Cat en Lieke, maar gaandeweg het verhaal kreeg ik steeds meer interesse in wat Cat allemaal voor haar voeten kreeg.

Ik vind het altijd bijzonder om te zien hoe goed Vannessa hedendaagse problemen, zoals een ruzie tussen ouders en in dit geval volwassen kind over verwachtingen, of een ruzie in een relatie weet neer te zetten. Dit geeft het hoge feelgood factor in dit verhaal toch wat diepgang, maar dan op een luchtige manier.

Niet alleen Cat is een geweldig personage, ook degenen die op haar pad komen zoals ouwe bromtol meneer Hoppenbrouwer en de kinderen Luus en Finn zijn zulke prachtige personages, die zeker een plekje in je hart krijgen. En niet te vergeten het verhaal van Amir, die heel mooi verweeft is in dit verhaal. Ik vind dat hij een eigen boek verdient, want hij is een personage waar ik graag meer over zou willen lezen.

Kortom, het is een prachtig realistisch verhaal waarin familie, vertrouwen, vriendschap en uiteindelijk liefde heel mooi samen komen. Met hedendaagse situaties die de schrijfster heel mooi heeft weten neer te zetten. Een aanrader mocht je even weg willen zwijmelen bij al deze liefdevolle personages. Ik ben in ieder geval al weer heel benieuwd naar wat Vannessa Thuyns nog meer voor ons in petto heeft.

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn.

Plaats een reactie