Sensation Island – Thysia Huisman

Titel: Sensation Island
Auteur: Thysia Huisman
Uitgeverij:
 Xander
ISBN:
 9789401621205
Verschijningsdatum: Februari 2024
Aantal pagina’s: 256
Uitvoering: Paperback
Serie:
 Ja (deel 1)

Sensation Island geschreven door Thysia Huisman is een verhaal waarin je in de wereld duikt van reality tv. Het soort tv wat altijd al mijn guilty pleasure is geweest. Toen ik dit boek voorbij zag komen, wist ik dan ook gelijk dat ik die wou gaan lezen. En Thysia heeft mij zeker niet teleurgesteld met dit verhaal, het bevat alle sensatie en drama die zo’n programma met zich meebrengt. Alleen is er in dit geval een vleugje thriller aan toegevoegd, wat er voor zorgt dat dit een spannend verhaal wordt die smaakt naar meer!

In ‘Sensation Island’ kom je terecht in de televisiewereld die vanuit twee perspectieven wordt vertelt. Puck gaat als onderzoeksjournalist undercover werken bij het programma Sensation Island om er voor eens en altijd achter te komen of de geruchten waar zijn over dit programma. Dit doet ze onder begeleiding van uitvoerend producent Kat die nergens vies van opkijkt en tot het uiterste gaat om het programma tot een succes te leiden. Samen met de crew reizen ze af naar Maleisië, waar al snel duidelijk wordt dat dit geen normaal programma is en waar alles op alles wordt gezet. Puck komt terecht in een wereld waarin ze wordt verleidt door presentator Dennis, daarnaast wordt ze ondergedompeld in alle leugens en komt ze erachter wat voor gevaarlijke spelletjes er worden gespeeld. Wanneer er een lichaam aanspoelt op het strand veranderd alles en iedereen van de crew verdacht blijkt te zijn. Wat heeft ze er zelf voor over om een goede scoop te scoren voor haar onderzoek?

Wat was het een genot om eens een verhaal te lezen over een reality programma, waar je normaal altijd met smart naar zit te kijken, kon je dat nu vanuit een boek lezen. Normaliter vind ik dit soort programma’s altijd wat langdradig worden op den duur en dat is met dit boek ook zo. En toch weet het jouw aandacht te houden, door alle spannende gebeurtenissen die er op het eiland plaatsvinden. 

Puck krijgt veel voor haar kiezen en komt erachter wat voor vieze spelletjes er allemaal worden gespeeld achter de schermen. Ze doet er dan ook alles aan om dit voor eens en altijd uit te vogelen en aan het licht te brengen. Maar dat gaat haar niet zo gemakkelijk af als ze dacht. En lukt het haar om haar geheim te bewaren voor de andere crewleden?

Een verhaal met realistische personages die voor de nodige drama zorgen met daarbij een hoog spanningsgehalte weten jou te boeien tot de laatste bladzijde. Je kon merken dat de schrijfster zelf veel ervaring heeft in deze wereld, het was fijn om zo eens een kijkje achter de schermen te kunnen krijgen. En dat kijkje achter de schermen smaakt naar meer, ik ben dan ook heel benieuwd naar het volgende deel van deze serie!  

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn.

Plaats een reactie