Terschelling – Linda van Rijn

Titel: Terschelling
Auteur: Linda van Rijn
Uitgeverij:
 Marmer
ISBN:
 9789460686443
Verschijningsdatum: April 2024
Aantal pagina’s: 
320
Uitvoering: Paperback
Serie:
 Nee

Terschelling is alweer de 33e thriller uit de hand van Linda van Rijn. Opnieuw een thriller die jou gelijk aanspreekt met zijn prachtige cover. Een thriller waarbij je vanuit een podcast steeds meer te weten komt over wat er vijfentwintig jaar geleden is gebeurd met Sterre. Het is weer een vlot geschreven verhaal waarbij je met elk hoofdstuk dichter bij de waarheid komt, al vond ik dat de spanning niet heel groots aanwezig was in dit verhaal. Maar desondanks is het weer een heerlijk boek om tussendoor te lezen, aangezien het niet een hele dikke thriller is.

In ‘Terschelling’ volg je het verhaal van Nina en Floris, ze zijn op vakantie in Terschelling en genieten daar volop van. Wanneer ze door omstandigheden langer moeten blijven vinden ze dat dan ook totaal niet erg. Nina werkt als journalist en kan dat ook prima vanaf het eiland door zetten. Na het zien van een krantenartikel over dat het overlijden van Sterre alweer 25 jaar geleden is, brengt Nina op een idee. Ze heeft namelijk nooit begrepen waarom die zaak over haar vriendin nooit is opgelost. Ze besluit een podcast te maken over deze cold case om zo hopelijk achter de waarheid te komen. Zodra ze denkt te weten wat er precies gebeurd is, komt ze zelf in de problemen terecht. Het blijkt dat er een persoon is die het niet zo prettig vindt dat ze zo diep in de zaak is gedoken..

Wat was dit weer een fijn boek om te mogen lezen, al vanaf de proloog kom je met vraagtekens te zitten. Wat is er destijds precies gebeurd en vooral het waarom? Zodra je net als Floris en Nina gesetteld bent in Terschelling, begint het verhaal wat meer op gang te komen. Je volgt met veel nieuwsgierigheid de zaak samen met Nina.

Je merkt tijdens het lezen dat Nina er alles aan wil doen om gerechtigheid te krijgen voor haar vriendin. De vraagtekens waar je in het begin mee komt te zitten, worden beetje bij beetje beantwoord doordat Nina steeds dieper in de zaak komt. Gaandeweg het verhaal begon ik al een vermoeden te krijgen hoe het verhaal in elkaar stak en dat was uiteindelijk ook de waarheid. Het einde verraste mij dus helaas niet meer zo erg.

Maar door de fijne en vlotte schrijfstijl van Linda van Rijn was het toch een leuke thriller om te lezen. Dit is dan ook echt weer zo’n thriller die je tijdens een zomerse dag in een ruk uit wil lezen. De zoektocht die je samen met Nina beleeft was erg leuk om over te lezen. Ze ging er als een ware journalist in en je kon merken dat ze daar ook erg veel verstand van heeft. Een aanrader mocht je even willen verdwijnen in een cold case zaak die uiteindelijk toch wordt opgelost. Ik ben in ieder geval alweer benieuwd naar de volgende thriller van Linda van Rijn.

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn.

Plaats een reactie