Miss Eliza’s Engelse keuken – Annabel Abbs

Titel: Miss Eliza´s Engelse keuken
Auteur: Annabel Abbs
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400517356
Verschijningsdatum: April 2024
Aantal pagina’s: 400
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

Miss Eliza’s Engelse keuken geschreven door Annabel Abbs is niet alleen prachtig van buiten met die mooie omslag met gouden details. Maar ook de inhoud weet jou te betoveren met al zijn heerlijkheden. Een boek die jou er weer naar doet verlangen om meer tijd in de keuken door te gaan brengen. Een verhaal die vertelt over de historie van Eliza Acton en Ann Kirby, twee vrouwen die werken aan het grootste Britse kookboek. Al is de weg daarnaartoe niet zo gemakkelijk. Een verhaal die jou het water in de mond laat lopen met zijn prachtige poëtische schrijfstijl.

In ‘Miss Eliza’s Engelse keuken’ volg je het verhaal vanuit twee dames in het jaar 1835, namelijk die van Eliza Acton en Ann Kirby. Eliza droomt ervan om haar eigen poëzie uit te geven. Alleen denkt de uitgeverij die zij bezoekt daar heel anders over. Hij komt met het idee voor haar om een kookboek uit te geven, aangezien dat volgens hem beter bij een vrouw zou passen. In eerste instantie vindt Eliza dit niet zo’n goed idee. Maar wanneer haar familie in geldnood komt, besluit ze om recepten te gaan verzamelen en hiermee te gaan experimenteren. Ze besluit Ann Kirby, die uit een armzalige familie komt in te huren zodat zij haar kan helpen. Wat al snel uitloopt tot een goede vriendschap en ze besluiten om het kookboek samen uit te brengen. Maar dan komt Ann achter een geheim uit Eliza’s verleden die weleens problemen zou kunnen leveren voor hun goede vriendschap.

Wat was het fijn om over Eliza te lezen en over hoe zij uiteindelijk kokkin is geworden. De weg daarnaartoe moet ze veel vernederingen ondergaan en als haar vader failliet wordt verklaard zorgt dat voor een grote druk op het gezin. Ondanks dat ze niet veel weet van koken, weet ze daar door de hulp van Ann wel uit te komen. Ann heeft het thuis ook niet gemakkelijk en moet zorgen voor haar hulpbehoevende ouders. Wanneer ze de kans krijgt om Eliza te helpen neemt ze die dan ook met beide handen aan.

De vriendschap die opbloeit tussen het tweetal is zo mooi om over te lezen. Terwijl ze druk bezig zijn met koken, kletsen ze honderduit. Het voelde soms alsof je zelf aanwezig was in de keuken. Wat jou doet verlangen om ook een bord erbij te pakken en samen te genieten van al die heerlijkheden.

Dit is een verhaal waarin de geschiedenis wordt vertelt van deze twee dames. Waarbij je vaak watertandend zit te lezen. Dit boek gaat je dan ook zeker weten honger geven tijdens het lezen. Maar ook de drang om zelf weer wat uitgebreider te gaan koken. Want dat is een ding wat groots centraal staat in dit verhaal. En dat smaakt naar meer. Ik ben dan ook erg benieuwd naar nog meer werk van deze schrijfster.

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn.

Plaats een reactie