Onder moeders vleugels – Anna Thomas

Titel: Onder moeders vleugels
Auteur: Anna Thomas
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789024598342
Verschijningsdatum: Mei 2024
Aantal pagina’s: 256
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (deel 2)

Onder moeders vleugels is het tweede deel in de serie over de drie Bloemendaalse zussen en hun dementerende moeder geschreven door Anna Thomas. Na het lezen van het eerste deel was ik erg benieuwd hoe het de zussen nu verder ging verlopen en dat heeft de schrijfster weer geweldig weten neer te zetten. Ik heb vaak hardop zitten lachen om alles wat de zussen weer hebben mee moeten maken. Ik hoop dan ook dat er snel nog een boek uitkomt van deze schrijfster, want wat heeft die vrouw een heerlijke schrijfstijl!

In ‘Onder moeders vleugels’ volg je het verhaal van de drie zussen Constance, Eloïse en Florentine, ze zijn alle drie weer terug in hun ouderlijk huis gejaagd, elk door hun eigen problemen. Maar al snel komen ze erachter dat de villa niet meer is zoals die ooit was, er zijn behoorlijk wat gebreken aan de villa, waardoor de dames niets anders kunnen dan om deze op te knappen. Maar dan komen ze erachter dat de spaarrekening leeg is..

Constance heeft het intussen druk met de zorg voor hun moeder, Eloïse kampt met een ruzie met haar ex Anneke die een bloedmooie nanny heeft ingehuurd voor de kinderen en Florentine ontdekt dat haar pas getrouwde vriend iets voor haar heeft achtergelaten. Maar dat is nog niet alles, Annabel de dochter van Constance die groot activist is neemt het voortouw van de renovatie op zich, waardoor het monumentale jarendertig pand een bijzondere verschijning wordt die goed is voor het klimaat, maar wie gaat dat allemaal betalen?

In het begin was het weer even wennen aan de personages, maar algauw weet je al precies weer hoe het allemaal in het eerste deel verging en kom je al snel weer goed in het verhaal. En wat voor een, de dames krijgen het alle drie niet gemakkelijk wat zorgt voor bijzonder lachwekkende situaties. Ik heb dan ook vaak hardop zitten lachen om bepaalde scenes.

Het verhaal wordt vertelt vanuit alle drie de zussen, waardoor er af en toe snel geschakeld wordt, dat is wellicht even wennen maar zodra je eenmaal in het verhaal gezogen wordt is het moeilijk om het boek weg te leggen. Anna Thomas heeft namelijk een heerlijke schrijfstijl die je vlot wegleest. Het is dan ook jammer dat het boek alweer zo snel uit was. Ik zeg op naar nog meer van dit hilarische schrijfwerk van Anna Thomas.

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn.

Plaats een reactie