De vergeten buurttuin – Sharon Gosling

Titel: De vergeten buurttuin
Auteur: Sharon Gosling
Uitgeverij: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020555042
Verschijningsdatum: Mei 2024
Aantal pagina’s: 368
Uitvoering: Paperback
Serie: Nee

De vergeten buurttuin geschreven door Sharon Gosling is opnieuw een roman die jou weet te ontroeren, maar ook erg hartverwarmend is. Een verhaal waarin tuinieren centraal staat, waarin de schrijfster jou niet alleen weet te betoveren met de prachtige tuin die uiteindelijk tot stand komt. Maar waarbij de personages jou ook weten te ontroeren met hun verhaal. Sharon Gosling weet jou weer te verrassen met een verhaal vol met liefde, vriendschap, maar vooral de liefde voor tuinieren. Een aanrader mocht je even weg willen dromen in het prachtige Engelse dorpje Collaton.

In ‘De vergeten buurttuin’ volg je het verhaal van Luisa MacGregor, ze is een succesvolle landschapsarchitect. Maar na het verlies van haar geliefde Reuben vindt ze het tijd voor verandering. Wanneer ze groen licht krijgt voor een liefdadigheidsproject, pakt ze deze ook met beide handen aan. Het is namelijk een droom die uitkomt om van dit stuk land een prachtige buurttuin te maken. Eenmaal aangekomen in Collaton komt ze erachter dat dit geen gemakkelijk project zal zijn. Maar samen met Cas, de lokale leerkracht en met Harper een van zijn studenten die een heftig verleden achter de rug heeft is ze vastbesloten om er een prachtige tuin van te maken. Maar lukt het haar daarbij wel om de gemeenschap erbij te betrekken?

Wat was het weer fijn om een boek van Sharon Gosling te mogen lezen, al vanaf haar eerste roman ben ik een groot fan van haar schrijfwerk. En ook met dit verhaal weet ze jou weer te ontroeren met deze prachtige personages die ze heeft weten neer te zetten. Het verhaal wordt vertelt vanuit meerdere perspectieven waardoor je ze allemaal goed leert kennen.

Ik had vooral erg te doen met Harper die het niet gemakkelijk heeft in het leven, maar ook het verdriet wat Luisa nog steeds met zich meedraagt weet jou als lezer te raken. De liefde die langzaamaan opbloeit tussen Cas en Luisa was erg mooi om te volgen. Het einde verraste mij dan ook, het is namelijk net een beetje anders dan hoe een feelgoodroman normaal eindigt. Maar dit was juist een erg leuke toevoeging en is weer eens wat anders.

Wat was het fijn om deze prachtige tuin te zien opbloeien, en zelfs als je geen groene vingers hebt, is dit een perfect boek om te lezen. De schrijfster weet het namelijk erg goed neer te zetten, waardoor het geen moment saai wordt. Het was jammer dat het verhaal alweer zo snel uit was, ik ben dan ook erg benieuwd naar het volgende werk van deze schrijfster.

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn.

Plaats een reactie