Op eigen benen – Jenny Colgan

Titel: Op eigen benen
Auteur: Jenny Colgan
Uitgeverij: LS Amsterdam
ISBN: 9789021042121
Verschijningsdatum: Februari 2024
Aantal pagina’s: 272
Uitvoering: Paperback
Serie: Ja (deel 1)

Op eigen benen geschreven door Jenny Colgan is het eerste deel van de kostschool aan zee serie. Dit is een al wat oudere serie die in een nieuw jasje is gestoken. Tijdens het lezen merk je al snel dat dit een al wat ouder werk is van Jenny Colgan, waarbij de schrijfstijl heel anders is dan die van nu. Er wordt erg snel gewisseld van perspectief, waardoor je jouw gedachten er goed bij moet houden. Maar desondanks dat, is het een heerlijk verhaal over de kostschool die smaakt naar meer. Gelukkig zijn er nog twee vervolgdelen, waar ik erg naar uitkijk om ze te gaan lezen.

In ‘Op eigen benen’ volg je het verhaal vanuit meerdere perspectieven op de kostschool met de naam Downey House die gelegen is in het prachtige Cornwall. Waar docente Maggie haar best doet om een goede indruk te maken bij haar nieuwe baan als Engelse lerares. Ook al moet ze haar relatie daarvoor even op een lager pitje zetten tot ergernis van Stan. Dan is er nog Simone die een beurs heeft gekregen om naar het chique Downey House te mogen gaan. Maar voelt ze zich daar wel thuis tussen alle rijke kakkers? Fliss wil helemaal niet naar de kostschool, maar wordt gedwongen door haar ouders. Ze doet er dan ook alles aan om dit niet te laten slagen, maar komt erachter dat de school toch leuker is dan ze dacht. Een verhaal waarin vriendschappen worden gesloten en waar levens voor altijd zullen veranderen.

Wat was het leuk om weer eens een verhaal te lezen over een kostschool, die we in Nederland helemaal niet kennen. Des te leuker is het om hier weer eens wat meer over te lezen. De sfeer van de kostschool heeft Jenny Colgan heel mooi weten neer te zetten. Het voelde vaak alsof je zelf door de gangen van de school rondliep.

Zoals op elke school wordt er ook op deze school gepest en dat kwam wel even bij mij binnen. Aangezien ik daar zelf ook vaak mee te maken heb gehad, maar hoe mooi was het om te lezen dat het uiteindelijk ook voor dit meisje helemaal goed komt. Hoe Maggie voor haar leerlingen klaar staat was ook erg mooi om over te lezen.

Wat ik wel jammer vond was dat de vertaling af en toe net iets te letterlijk is overgenomen, waardoor sommige zinnen wat vreemd op je over komen. Ook wordt er heel snel gewisseld van perspectief in een hoofdstuk, waardoor je snel moest schakelen. Maar ook dat wende uiteindelijk na een aantal hoofdstukken. Kortom, het is weer een heerlijke feelgood maar dan net een tikkeltje anders, maar ik genoot er net zo volop van als van alle boeken van Jenny Colgan. Ik kijk er dan ook erg naar uit om deel twee en drie binnenkort te gaan lezen.

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn.

Plaats een reactie