Zoals sneeuw valt – Erin Doom

Titel: Zoals sneeuw valt
Auteur: Erin Doom
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400517011
Verschijningsdatum: Maart 2024
Aantal pagina’s: 496
Uitvoering: Hardcover
Serie: Nee

Zoals sneeuw valt geschreven door Erin Doom is opnieuw een verhaal die jou weet te betoveren met de prachtige schrijfstijl van deze schrijfster. Een betoverend liefdesverhaal waarbij je af en toe op het puntje van je stoel zit te lezen. Ik was al enthousiast over haar eerdere werk ‘De tranenmaker’ maar ik vond dit tweede boek zelfs nog beter. Het boek wist mij al vanaf de eerste bladzijde te raken en hield dat vast tot aan de laatste bladzijde. De liefde, spanning en prachtige zinnen spatten van de pagina’s af. Het doet mij alweer verlangen naar het volgende werk van deze schrijfster.

In ’Zoals sneeuw valt’ volg je het leven van Ivy, ze is nog maar kortgeleden haar vader verloren en moet noodgedwongen bij haar peetvader John en zijn zoon Mason gaan wonen in Californië, waardoor ze de prachtige sneeuwlandschappen van Canada moet gaan missen. Ze kan alleen nog maar denken aan wat ze allemaal heeft achtergelaten, de mooie natuur, de grote bossen omringd met een laagje sneeuw, haar thuis is wat ze zo mist. Eenmaal aangekomen komt ze erachter dat Mason niet meer dat schattige jongetje is die ze zo goed kent van de foto’s. Hij is inmiddels volwassen en ze merkt dat hij haar niet erg welkom heet. Dit zorgt al snel voor problemen, bovenop de problemen die haar nog telkens achtervolgen vanuit Canada. Toch doet ze er alles aan om voor nog een keer haar hart, die wit is als sneeuw nog een keer te laten bloeien, om zo die winterse kou te laten vervangen door de warmte die Californië met zich meebrengt.

Wauw is eigenlijk het enige waarmee je dit boek gaat eindigen. Het leven van Mason en Ivy is niet gemakkelijk, Mason doet er alles aan om ervoor te zorgen dat Ivy zich niet welkom voelt. Ook al denken zijn vrienden daar anders over. Ivy die er totaal anders uitziet dan de meesten uit Californië springt er dan ook algauw tussenuit met haar prachtige lange haren en bleke huid.

Je krijgt tijdens het lezen te doen met beide hoofdpersonages. Personages die heel goed worden uitgewerkt, waardoor je ze erg goed leert kennen. Erin Doom heeft een erg mooie poëtische schrijfstijl, waarbij je vaak een hartverwarmend gevoel krijgt bij bepaalde zinnen. Zinnen die diep bij je binnenkomen, waardoor je de wereld om je heen even vergeet.

Erin Doom heeft een erg meeslepend verhaal geschreven die vol zit met verschillende emoties. Haat, liefde, eenzaamheid, angst, verdriet, het sluiten van nieuwe vriendschappen en prille liefde die samenkomen tot dit prachtige verhaal. Een verhaal die van mij ook wel verfilmd mag worden, want wauw wat heeft ze dit weer goed weten neer te zetten. Op naar nog meer van dit moois!  

Deze post bevat een recensie exemplaar, waarvoor ik de uitgeverij heel erg wil bedanken. Dit heeft geen invloed op mijn mening, deze zal altijd eerlijk zijn

Plaats een reactie